English
United States
Sign in
Tip from find-more-books.com
Similar books
More/other books that might be very similar to this book
Search tools
Book recommendations
Latest news
Advertising
FILTER
- 0 Results
Lowest price: 19.10 €, highest price: 29.19 €, average price: 23.76 €
Kanuni i Lekë Dukagjinit (Albanian Edition) - At Shtjefën Gjeçovi
book is out-of-stock
(*)
At Shtjefën Gjeçovi:
Kanuni i Lekë Dukagjinit (Albanian Edition) - Paperback

ISBN: 149912600X

[SR: 1556958], Paperback, [EAN: 9781499126006], CreateSpace Independent Publishing Platform, CreateSpace Independent Publishing Platform, Book, [PU: CreateSpace Independent Publishing Platform], CreateSpace Independent Publishing Platform, The Kanun is a set of traditional Albanian laws. The Kanun was primarily oral and only in the 20th century was it published in writing. There is only one Kanun since the ancient times commonly referred to the "Kanun of Leke" from which six later variations eventually evolved, categorized according to the area, the personality and their time of origin: Kanun i vjetër (English: Old Kanun), Kanuni i Lekë Dukagjinit (English: The Kanun of Lekë Dukagjini) The Kanun of Lekë Dukagjini was developed by Lekë Dukagjini, who codified the existing customary laws. It has been used mostly in northern and central Albania and surrounding areas formerly in Yugoslavia where this is a large ethnic Albanian population; Montenegro, Kosovo and Macedonia. It was first codified in the 15th century but the use of it has been outspread much earlier in time. -0-0-0-0- Kanuni i Lekë Dukagjinit ose Kanuni i Malësisë është përmbledhja e ligjeve, rregullave, zakoneve shqiptare të Shqipërisë së Veriut në një libër, në rrjedhën e disa qindvjeçarëve, para dhe pas jetës së Lekë Dukagjinit. Thelbi i Kanunit të Lekë Dukagjinit janë fjalët e urta të dala nga goja e tij, që u ruajtën (dhe u pasuruan) brez pas brezi për gati gjashtë shekuj. Ata janë përçuar gojarisht nga brezi në brez. Ligjet e "Kanunit" kane shërbyer për më shume se pesë qindvjeçarë si mënyra e themeltë e sjelljes shoqërore dhe vetëqeverisjes për klanet e Shqipërisë së Veriut, edhe atëherë kur rajoni sundohej nga Perandoria Osmane. Rëndësia e Kanunit në historinë e popullit shqiptar mund të mbivlerësohet pak, por rregullat dhe normat e tij vazhdojnë ende të ushtrojnë një ndikim të ndjeshëm ndër shqiptarët që jetojnë në Shqipëri dhe Kosovë, si edhe në vendet tjera në të cilat kanë shtegtuar shqiptarët. Forma e pare e tij e shkruar i referohet Leke Dukagjinit edhe pse ka ekzistuar që më përpara. Libri i Kanunit të Lekë Dukagjinit u mblodh dhe u pajis nga At Shtjefën Gjeçovi gjate viteve 1910-1925., 11237, General, 11233, Anthropology, 3377866011, Politics & Social Sciences, 1000, Subjects, 283155, Books

Used or antiquarian book Amazon.com
super_star_seller
Used. Shipping costs:Usually ships in 2-3 business days., plus shipping costs
Details...
(*) Book out-of-stock means that the book is currently not available at any of the associated platforms we search.
Kanuni i Lek - At Shtjefën Gjeçovi
book is out-of-stock
(*)
At Shtjefën Gjeçovi:
Kanuni i Lek - Paperback

ISBN: 149912600X

ID: 21931150929

[EAN: 9781499126006], New book, [SC: 7.61], [PU: CreateSpace Independent Publishing Platform], AT SHTJEFëN GJEçOVI, This item is printed on demand. Paperback. 232 pages. Dimensions: 9.0in. x 6.0in. x 0.6in.The Kanun is a set of traditional Albanian laws. The Kanun was primarily oral and only in the 20th century was it published in writing. There is only one Kanun since the ancient times commonly referred to the Kanun of Leke from which six later variations eventually evolved, categorized according to the area, the personality and their time of origin: Kanun i vjetr (English: Old Kanun), Kanuni i Lek Dukagjinit (English: The Kanun of Lek Dukagjini) The Kanun of Lek Dukagjini was developed by Lek Dukagjini, who codified the existing customary laws. It has been used mostly in northern and central Albania and surrounding areas formerly in Yugoslavia where this is a large ethnic Albanian population; Montenegro, Kosovo and Macedonia. It was first codified in the 15th century but the use of it has been outspread much earlier in time. -0-0-0-0- Kanuni i Lek Dukagjinit ose Kanuni i Malsis sht prmbledhja e ligjeve, rregullave, zakoneve shqiptare t Shqipris s Veriut n nj libr, n rrjedhn e disa qindvjearve, para dhe pas jets s Lek Dukagjinit. Thelbi i Kanunit t Lek Dukagjinit jan fjalt e urta t dala nga goja e tij, q u ruajtn (dhe u pasuruan) brez pas brezi pr gati gjasht shekuj. Ata jan pruar gojarisht nga brezi n brez. Ligjet e Kanunit kane shrbyer pr m shume se pes qindvjear si mnyra e themelt e sjelljes shoqrore dhe vetqeverisjes pr klanet e Shqipris s Veriut, edhe ather kur rajoni sundohej nga Perandoria Osmane. Rndsia e Kanunit n historin e popullit shqiptar mund t mbivlersohet pak, por rregullat dhe normat e tij vazhdojn ende t ushtrojn nj ndikim t ndjeshm ndr shqiptart q jetojn n Shqipri dhe Kosov, si edhe n vendet tjera n t cilat kan shtegtuar shqiptart. Forma e pare e tij e shkruar i referohet Leke Dukagjinit edhe pse ka ekzistuar q m prpara. Libri i Kanunit t Lek Dukagjinit u mblodh dhe u pajis nga At Shtjefn Gjeovi gjate viteve 1910-1925. This item ships from La Vergne,TN.

New book Abebooks.co.uk
BuySomeBooks, Las Vegas, NV, U.S.A. [52360437] [Rating: 5 (of 5)]
NEW BOOK. Shipping costs: EUR 7.61
Details...
(*) Book out-of-stock means that the book is currently not available at any of the associated platforms we search.
Kanuni I Leke Dukagjinit - At Shtjefen Gjecovi
book is out-of-stock
(*)
At Shtjefen Gjecovi:
Kanuni I Leke Dukagjinit - Paperback

ISBN: 9781499126006

Paperback, [PU: Createspace], The Kanun is a set of traditional Albanian laws. The Kanun was primarily oral and only in the 20th century was it published in writing. There is only one Kanun since the ancient times commonly referred to the "Kanun of Leke" from which six later variations eventually evolved, categorized according to the area, the personality and their time of origin: Kanun i vjeter (English: Old Kanun), Kanuni i Leke Dukagjinit (English: The Kanun of Leke Dukagjini) The Kanun of Leke Dukagjini was developed by Leke Dukagjini, who codified the existing customary laws. It has been used mostly in northern and central Albania and surrounding areas formerly in Yugoslavia where this is a large ethnic Albanian population; Montenegro, Kosovo and Macedonia. It was first codified in the 15th century but the use of it has been outspread much earlier in time. -0-0-0-0- Kanuni i Leke Dukagjinit ose Kanuni i Malesise eshte permbledhja e ligjeve, rregullave, zakoneve shqiptare te Shqiperise se Veriut ne nje liber, ne rrjedhen e disa qindvjecareve, para dhe pas jetes se Leke Dukagjinit. Thelbi i Kanunit te Leke Dukagjinit jane fjalet e urta te dala nga goja e tij, qe u ruajten (dhe u pasuruan) brez pas brezi per gati gjashte shekuj. Ata jane percuar gojarisht nga brezi ne brez. Ligjet e "Kanunit" kane sherbyer per me shume se pese qindvjecare si menyra e themelte e sjelljes shoqerore dhe veteqeverisjes per klanet e Shqiperise se Veriut, edhe atehere kur rajoni sundohej nga Perandoria Osmane. Rendesia e Kanunit ne historine e popullit shqiptar mund te mbivleresohet pak, por rregullat dhe normat e tij vazhdojne ende te ushtrojne nje ndikim te ndjeshem nder shqiptaret qe jetojne ne Shqiperi dhe Kosove, si edhe ne vendet tjera ne te cilat kane shtegtuar shqiptaret. Forma e pare e tij e shkruar i referohet Leke Dukagjinit edhe pse ka ekzistuar qe me perpara. Libri i Kanunit te Leke Dukagjinit u mblodh dhe u pajis nga At Shtjefen Gjecovi gjate viteve 1910-1925.", Anthropology

New book Bookdepository.com
Shipping costs:Free shipping. (EUR 0.00)
Details...
(*) Book out-of-stock means that the book is currently not available at any of the associated platforms we search.
Kanuni i Lekë Dukagjinit - At Shtjefën Gjeçovi
book is out-of-stock
(*)
At Shtjefën Gjeçovi:
Kanuni i Lekë Dukagjinit - Paperback

ISBN: 149912600X

[SR: 239388], Taschenbuch, [EAN: 9781499126006], CreateSpace Independent Publishing Platform, CreateSpace Independent Publishing Platform, Book, [PU: CreateSpace Independent Publishing Platform], CreateSpace Independent Publishing Platform, Like New copy. In Albanian, 69109011, Anthropologie, 69108011, Sozialwissenschaften, 69028011, Sachbücher, 54071011, Genres, 52044011, Fremdsprachige Bücher

Used or antiquarian book Amazon.de (Intern...
---SuperBookDeals---
Gebraucht Shipping costs:Innerhalb EU, Schweiz und Liechtenstein (sofern Lieferung möglich). Versandfertig in 1 - 2 Werktagen (EUR 3.00)
Details...
(*) Book out-of-stock means that the book is currently not available at any of the associated platforms we search.
Kanuni i Lekë Dukagjinit - At Shtjefën Gjeçovi
book is out-of-stock
(*)
At Shtjefën Gjeçovi:
Kanuni i Lekë Dukagjinit - Paperback

ISBN: 149912600X

[SR: 239388], Taschenbuch, [EAN: 9781499126006], CreateSpace Independent Publishing Platform, CreateSpace Independent Publishing Platform, Book, [PU: CreateSpace Independent Publishing Platform], CreateSpace Independent Publishing Platform, Like New copy. In Albanian, 69109011, Anthropologie, 69108011, Sozialwissenschaften, 69028011, Sachbücher, 54071011, Genres, 52044011, Fremdsprachige Bücher

New book Amazon.de (Intern...
-PBShop UK-
, Neuware Shipping costs:Innerhalb EU, Schweiz und Liechtenstein (sofern Lieferung möglich). Versandfertig in 1 - 2 Werktagen (EUR 3.00)
Details...
(*) Book out-of-stock means that the book is currently not available at any of the associated platforms we search.

Details of the book
Kanuni i Lek Dukagjinit

The Kanun is a set of traditional Albanian laws. The Kanun was primarily oral and only in the 20th century was it published in writing. There is only one Kanun since the ancient times commonly referred to the "Kanun of Leke" from which six later variations eventually evolved, categorized according to the area, the personality and their time of origin: Kanun i vjetër (English: Old Kanun), Kanuni i Lekë Dukagjinit (English: The Kanun of Lekë Dukagjini) The Kanun of Lekë Dukagjini was developed by Lekë Dukagjini, who codified the existing customary laws. It has been used mostly in northern and central Albania and surrounding areas formerly in Yugoslavia where this is a large ethnic Albanian population; Montenegro, Kosovo and Macedonia. It was first codified in the 15th century but the use of it has been outspread much earlier in time.

-0-0-0-0-

Kanuni i Lekë Dukagjinit ose Kanuni i Malësisë është përmbledhja e ligjeve, rregullave, zakoneve shqiptare të Shqipërisë së Veriut në një libër, në rrjedhën e disa qindvjeçarëve, para dhe pas jetës së Lekë Dukagjinit. Thelbi i Kanunit të Lekë Dukagjinit janë fjalët e urta të dala nga goja e tij, që u ruajtën (dhe u pasuruan) brez pas brezi për gati gjashtë shekuj. Ata janë përçuar gojarisht nga brezi në brez. Ligjet e "Kanunit" kane shërbyer për më shume se pesë qindvjeçarë si mënyra e themeltë e sjelljes shoqërore dhe vetëqeverisjes për klanet e Shqipërisë së Veriut, edhe atëherë kur rajoni sundohej nga Perandoria Osmane. Rëndësia e Kanunit në historinë e popullit shqiptar mund të mbivlerësohet pak, por rregullat dhe normat e tij vazhdojnë ende të ushtrojnë një ndikim të ndjeshëm ndër shqiptarët që jetojnë në Shqipëri dhe Kosovë, si edhe në vendet tjera në të cilat kanë shtegtuar shqiptarët. Forma e pare e tij e shkruar i referohet Leke Dukagjinit edhe pse ka ekzistuar që më përpara. Libri i Kanunit të Lekë Dukagjinit u mblodh dhe u pajis nga At Shtjefën Gjeçovi gjate viteve 1910-1925.

Details of the book - Kanuni i Lek Dukagjinit


EAN (ISBN-13): 9781499126006
ISBN (ISBN-10): 149912600X
Paperback
Publishing year: 2014
Publisher: CreateSpace Publishing

Book in our database since 19.03.2008 22:07:28
Book found last time on 07.11.2017 00:06:47
ISBN/EAN: 9781499126006

ISBN - alternate spelling:
1-4991-2600-X, 978-1-4991-2600-6


< to archive...
Related books