. .
English
United States
Search tools
Sign in
Share this book on...
..?
Book recommendations
Latest news
Tip from find-more-books.com
Advertising
Paid advertisement
FILTER
- 0 Results
Lowest price: 16.79 EUR, highest price: 42.41 EUR, average price: 25.02 EUR
Kanuni i Lekë Dukagjinit (Albanian Edition) - At Shtjefën Gjeçovi
book is out-of-stock
(*)
At Shtjefën Gjeçovi:

Kanuni i Lekë Dukagjinit (Albanian Edition) - Paperback

ISBN: 149912600X

[SR: 2777657], Paperback, [EAN: 9781499126006], CreateSpace Independent Publishing Platform, CreateSpace Independent Publishing Platform, Book, [PU: CreateSpace Independent Publishing Platform], CreateSpace Independent Publishing Platform, The Kanun is a set of traditional Albanian laws. The Kanun was primarily oral and only in the 20th century was it published in writing. There is only one Kanun since the ancient times commonly referred to the "Kanun of Leke" from which six later variations eventually evolved, categorized according to the area, the personality and their time of origin: Kanun i vjetër (English: Old Kanun), Kanuni i Lekë Dukagjinit (English: The Kanun of Lekë Dukagjini) The Kanun of Lekë Dukagjini was developed by Lekë Dukagjini, who codified the existing customary laws. It has been used mostly in northern and central Albania and surrounding areas formerly in Yugoslavia where this is a large ethnic Albanian population; Montenegro, Kosovo and Macedonia. It was first codified in the 15th century but the use of it has been outspread much earlier in time. -0-0-0-0- Kanuni i Lekë Dukagjinit ose Kanuni i Malësisë është përmbledhja e ligjeve, rregullave, zakoneve shqiptare të Shqipërisë së Veriut në një libër, në rrjedhën e disa qindvjeçarëve, para dhe pas jetës së Lekë Dukagjinit. Thelbi i Kanunit të Lekë Dukagjinit janë fjalët e urta të dala nga goja e tij, që u ruajtën (dhe u pasuruan) brez pas brezi për gati gjashtë shekuj. Ata janë përçuar gojarisht nga brezi në brez. Ligjet e "Kanunit" kane shërbyer për më shume se pesë qindvjeçarë si mënyra e themeltë e sjelljes shoqërore dhe vetëqeverisjes për klanet e Shqipërisë së Veriut, edhe atëherë kur rajoni sundohej nga Perandoria Osmane. Rëndësia e Kanunit në historinë e popullit shqiptar mund të mbivlerësohet pak, por rregullat dhe normat e tij vazhdojnë ende të ushtrojnë një ndikim të ndjeshëm ndër shqiptarët që jetojnë në Shqipëri dhe Kosovë, si edhe në vendet tjera në të cilat kanë shtegtuar shqiptarët. Forma e pare e tij e shkruar i referohet Leke Dukagjinit edhe pse ka ekzistuar që më përpara. Libri i Kanunit të Lekë Dukagjinit u mblodh dhe u pajis nga At Shtjefën Gjeçovi gjate viteve 1910-1925., 11237, General, 11233, Anthropology, 3377866011, Politics & Social Sciences, 1000, Subjects, 283155, Books

Used Book Amazon.com
SuperBookDeals--
Gebraucht Shipping costs:Usually ships in 1-2 business days, plus shipping costs
Details...
(*) Book out-of-stock means that the book is currently not available at any of the associated platforms we search.
Kanuni I Leke Dukagjinit (Paperback) - At Shtjefen Gjecovi
book is out-of-stock
(*)

At Shtjefen Gjecovi:

Kanuni I Leke Dukagjinit (Paperback) - Paperback

2014, ISBN: 149912600X

ID: 13035276019

[EAN: 9781499126006], Nieuw boek, [SC: 1.0], [PU: Createspace, United States], Language: Albanian Brand New Book ***** Print on Demand *****. The Kanun is a set of traditional Albanian laws. The Kanun was primarily oral and only in the 20th century was it published in writing. There is only one Kanun since the ancient times commonly referred to the Kanun of Leke from which six later variations eventually evolved, categorized according to the area, the personality and their time of origin: Kanun i vjeter (English: Old Kanun), Kanuni i Leke Dukagjinit (English: The Kanun of Leke Dukagjini) The Kanun of Leke Dukagjini was developed by Leke Dukagjini, who codified the existing customary laws. It has been used mostly in northern and central Albania and surrounding areas formerly in Yugoslavia where this is a large ethnic Albanian population; Montenegro, Kosovo and Macedonia. It was first codified in the 15th century but the use of it has been outspread much earlier in time. -0-0-0-0- Kanuni i Leke Dukagjinit ose Kanuni i Malesise eshte permbledhja e ligjeve, rregullave, zakoneve shqiptare te Shqiperise se Veriut ne nje liber, ne rrjedhen e disa qindvjecareve, para dhe pas jetes se Leke Dukagjinit. Thelbi i Kanunit te Leke Dukagjinit jane fjalet e urta te dala nga goja e tij, qe u ruajten (dhe u pasuruan) brez pas brezi per gati gjashte shekuj. Ata jane percuar gojarisht nga brezi ne brez. Ligjet e Kanunit kane sherbyer per me shume se pese qindvjecare si menyra e themelte e sjelljes shoqerore dhe veteqeverisjes per klanet e Shqiperise se Veriut, edhe atehere kur rajoni sundohej nga Perandoria Osmane. Rendesia e Kanunit ne historine e popullit shqiptar mund te mbivleresohet pak, por rregullat dhe normat e tij vazhdojne ende te ushtrojne nje ndikim te ndjeshem nder shqiptaret qe jetojne ne Shqiperi dhe Kosove, si edhe ne vendet tjera ne te cilat kane shtegtuar shqiptaret. Forma e pare e tij e shkruar i referohet Leke Dukagjinit edhe pse ka ekzistuar qe me perpara. Libri i Kanunit te Leke Dukagjinit u mblodh dhe u pajis nga At Shtjefen Gjecovi gjate viteve 1910-1925.

New book Abebooks.co.uk
The Book Depository US, London, United Kingdom [58762574] [Beoordeling: 5 (van 5)]
NEW BOOK Shipping costs: EUR 1.00
Details...
(*) Book out-of-stock means that the book is currently not available at any of the associated platforms we search.
Kanuni i Lekë Dukagjinit - At Shtjefën Gjeçovi
book is out-of-stock
(*)
At Shtjefën Gjeçovi:
Kanuni i Lekë Dukagjinit - Paperback

ISBN: 149912600X

[SR: 767779], Paperback, [EAN: 9781499126006], CreateSpace Independent Publishing Platform, CreateSpace Independent Publishing Platform, Book, [PU: CreateSpace Independent Publishing Platform], CreateSpace Independent Publishing Platform, The Kanun is a set of traditional Albanian laws. The Kanun was primarily oral and only in the 20th c...., 276412, Anthropology, 496628, Customs & Folklore, 276456, Ethnography & Ethnology, 275944, Festivals & Celebrations, 496632, Methodology, 276415, Physical, 276413, Social & Cultural, 276411, Social Sciences, 60, Society, Politics & Philosophy, 1025612, Subjects, 266239, Books

New book Amazon.co.uk
Wordery
Neuware Shipping costs:Europa Zone 1: GBP 5,48 pro Produkt.. Usually dispatched within 1-2 business days (EUR 6.75)
Details...
(*) Book out-of-stock means that the book is currently not available at any of the associated platforms we search.
Kanuni I Leke Dukagjinit - Gjecovi, At Shtjefen
book is out-of-stock
(*)
Gjecovi, At Shtjefen:
Kanuni I Leke Dukagjinit - Paperback

4, ISBN: 9781499126006

ID: 13019680995

Softcover, PLEASE NOTE, WE DO NOT SHIP TO DENMARK. New Book. Shipped from US in 4 to 14 days (standard) 3 to 8 days (expedited). Established seller since 2000., [PU: Createspace]

New book Alibris.com
PB Shop USA
Shipping costs:plus shipping costs
Details...
(*) Book out-of-stock means that the book is currently not available at any of the associated platforms we search.
Kanuni I Leke Dukagjinit - Gjecovi, At Shtjefen
book is out-of-stock
(*)
Gjecovi, At Shtjefen:
Kanuni I Leke Dukagjinit - Paperback

2014, ISBN: 9781499126006

ID: 12259685869

Trade paperback, New., Text in Albanian. Trade paperback (US). Glued binding. 232 p. Contains: Illustrations, black & white., [PU: Createspace]

New book Alibris.com
Alibris
Shipping costs:plus shipping costs
Details...
(*) Book out-of-stock means that the book is currently not available at any of the associated platforms we search.

< to search results...
Details of the book
Kanuni i Lek Dukagjinit
Author:

At Shtjef n Gje ovi

Title:

Kanuni i Lek Dukagjinit

ISBN:

149912600X

Details of the book - Kanuni i Lek Dukagjinit


EAN (ISBN-13): 9781499126006
ISBN (ISBN-10): 149912600X
Paperback
Publishing year: 2014
Publisher: CreateSpace Publishing

Book in our database since 19.03.2008 22:07:28
Book found last time on 03.04.2016 03:14:11
ISBN/EAN: 149912600X

ISBN - alternate spelling:
1-4991-2600-X, 978-1-4991-2600-6

< to search results...
< to archive...
Nearby books